Op Antropia nemen we MVO serieus. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zit ons in de genen. Vanaf de oprichting, 1998, werken wij op basis van de Triple P-gedachte: People, Planet en Prosperity. Het streven naar een harmonieuze balans tussen deze drie elementen staat centraal in ons ondernemen.

People

Ons medewerkersbestand is een afspiegeling van de maatschappij; jong, oud, man, vrouw, allochtoon, autochtoon, al dan niet met een hulpvraag.  Samen zoeken we continu naar de juiste balans en proberen we bewuste keuzes te maken. Met elkaar, omdat we ervan overtuigd zijn dat zinvolle relaties in alles de basis van ons werk vormen.

Planet

Dat we er ook concreet werk van maken blijkt uit het feit dat wij:

  • Al jaren het Green Key Goud certificaat hebben.
  • Al ons afval scheiden
  • U uitsluitend biologische en biologisch-dynamische (streek)gerechten serveren;
  • Bekroond zijn met de Gouden EKO certificering;
  • Al jaren op rij een Green Key Goldcertificering hebben;
  • U de mogelijkheid bieden om de CO2-uitstoot van uw bijeenkomst te compenseren en uw bijeenkomst klimaatneutraal te maken voor slechts €0,36 per persoon;
  • Bij de inkoop van producten en diensten gaan we waar mogelijk voor fair-trade, bio-gecertificeerde producten en/of streekproducten. En met onze grootste leveranciers hebben we duidelijke afspraken gemaakt over een duurzaam beleid en een dito samenwerking. Allemaal omdat we vinden dat de wereld van morgen nú al onze aandacht verdient.

Natuurlijk hebben wij overal LED verlichting, Recyclen wij zoveel mogelijk verpakkingen en zijn wij drukdoende om onze eigen zonne-energie op te wekken. Maar wij gaan graag nog een stapje verder en om die reden:

  • introduceren wij u graag in actieve MVO-netwerken zoals, MVO Nederland/de Groene zaakNudgeDe Normaalste Zaak, United Economy en De Climate Neutral Group
  • hebben wij 2 laadplekken voor de elektrische auto beschikbaar voor onze bezoekers;
  • kunt u bij ons als enige congrescentrum in Nederland met Uniteds betalen;
  • hebben we hippe meubels die ontworpen zijn door Jean Marc de Bouvrie die geproduceerd zijn door Pantar, een sociale werkplaats in Amsterdam;
  • gebruiken we enkel echte groene energie van Greenchoice;
  • koken wij volgens de 80/20 methode: groente eerst,dan vis, vlees en kaas;
  • en hebben we een energie regelaar zodat we minder piekstroom gebruiken.

Wilt u meer weten over onze manier van ondernemen? Neem contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Chili Sin Carne – recept voor eet geen dierendag

4 oktober 2020

Chili Sin Carne Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En […]

Lees meer
NIEUWS

Coronamaatregelen, persconferentie van maandag 28 september

30 september 2020

Geachte gast, Zoals u weet zijn, naar aanleiding van de persconferentie van maandag 28 september weer verscherpte maatregelen aangekondigd. Op 29 september zijn de noodverordeningen opnieuw aangepast en hebben we op verzoek […]

Lees meer
26 Dec
EVENT

Kerstdiner

Kerstdiner Wij ontvangen u graag op 26 december om 18.00 voor een heerlijk kerstdiner van Eric van Veluwen en zijn team in ons restaurant. Er is weer een mooi biologisch menu samengesteld […]

Lees meer
Eric van Veluwen

Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang.

Eric van Veluwen Directeur