Ontmoeting en samenzijn, het gesprek,

Echte gesprekken voeren; dat zijn steeds belangrijkere thema’s aan het worden. De dialoog is al bijna vervangen door polarisatie en de intermenselijke communicatie is grotendeels ingenomen door social media.

De vervreemding is niet van deze tijd; Karl Marx benoemde het destijds al: “Vervreemding is een proces waarbij mensen zich niet meer zichzelf voelen, omdat ze het idee hebben geen invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen.”

Ze laten zien dat ons materialistische en economische mens- en wereldbeeld en de vreugdeloze zelfbeleving die daaruit voortkomt een probleem geworden zijn.

 

In de dialogen komen deze; soms ongemakkelijke, gesprekken wel aan bod, zonder vooroordeel, maar wel met een kritische blik en een nieuwsgierige blik en een open vizier kijken we naar de wereld en luisteren we actief naar de spreker(s). We mengen ons met respect in de discussie en sluiten de avond met een glas, een hapje en een welgemeende handdruk en/of knuffel.

 

Op donderdag avond 16 maart 2023 gaan we in gesprek met voormalig psychiater Bram Bakker over geestelijke gezondheid van Nederland. “Oud Zeer” dat ons dwars kan zitten en hoe het beter kan.

Klik hier voor meer informatie, bestel nog snel de tickets en hopelijk zien we je op donderdagavond 16 maart!

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,6

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Tom de Beer

“Een geslaagde bijeenkomst kan niet zonder een goed georganiseerd programma. Ik nodig u graag uit om te sparren over uw wensen, gelegen op landgoed de Reehorst zijn de mogelijkheden talrijk, zowel binnen als buiten. Mijn plezier beleef ik aan het verzorgen van een dag exclusief uw organisatorische zorgen, inclusief een grote glimlach wanneer u voldaan weer huiswaarts keert.”

Tom de Beer Salesmanager