Ontmoeting en samenzijn, het gesprek,

Echte gesprekken voeren; dat zijn steeds belangrijkere thema’s aan het worden. De dialoog is al bijna vervangen door polarisatie en de intermenselijke communicatie is grotendeels ingenomen door social media.

De vervreemding is niet van deze tijd; Karl Marx benoemde het destijds al: “Vervreemding is een proces waarbij mensen zich niet meer zichzelf voelen, omdat ze het idee hebben geen invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen.”

Ze laten zien dat ons materialistische en economische mens- en wereldbeeld en de vreugdeloze zelfbeleving die daaruit voortkomt een probleem geworden zijn.

 

In de dialogen komen deze; soms ongemakkelijke, gesprekken wel aan bod, zonder vooroordeel, maar wel met een kritische blik en een nieuwsgierige blik en een open vizier kijken we naar de wereld en luisteren we actief naar de spreker(s). We mengen ons met respect in de discussie en sluiten de avond met een glas, een hapje en een welgemeende handdruk en/of knuffel.

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Eric van Veluwen

"Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang."

Eric van Veluwen Directeur