Chili Sin Carne

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met zijn allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op. Om inspiratie te bieden heeft onze Chef een heerlijk recept samengesteld: Chili Sin Carne.

Een heerlijk hartig hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  •  2 grote uien
  • 500 g grof vegetarisch gehakt of fijn gesneden poulet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl chili poeder
  • 1 verse rode peper (als het niet te pittig mag, de zaadlijst eruit halen)
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 500 g tomaten uit blik
  • ½ kaneelstokje
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bakje kidney bonen

Voor de quacemole

  • 2 avocado’s
  • 1 mespunt sambal
  • sap van een halve citroen
  • ¼ bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het vega gehakt in de hete olijfolie rul en bruin, voeg de fijn gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze mee
  2. Hak de beide tomatensoorten fijn in de mixer en voeg ze toe samen met de specerijen aan het gehakt
  3. Voeg de fijn gesneden Spaanse peper toe en laat het een half uurtje stoven
  4. Voeg de kidney kiemen toe en roer ze nog even door
  5. Breng de chili op smaak met evt. wat zout en de gehakte peterselie
  6. Maak ondertussen de quacemole door de avocado’s fijn te prakken met een vork, voeg wat sambal toe en sap van de citroen
  7. Breng op smaak met wat zout en de gehakte koriander
  8. Serveer met brood en dikke kwark
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Antropia start met ultraverse biologische maaltijden

18 november 2020

Antropia maakt het mogelijk om thuis van heerlijke biologische maaltijden te genieten middels Antropia To Go! Deze heerlijke maaltijden zijn door onze Chef en zijn team zorgvuldig samengesteld en hoeven thuis alleen […]

Lees meer
NIEUWS

Antropia to go – bestel nu!

3 november 2020

Wij laten u graag thuis genieten van onze keuken –  bestel nu biologische en streekgebonden gerechten! Deze gerechten zijn door onze Chef al bereid en hoeft u slechts te verwarmen.   maandag […]

Lees meer
Tom de Beer

“Een geslaagde bijeenkomst kan niet zonder een goed georganiseerd programma. Ik nodig u graag uit om te sparren over uw wensen, gelegen op landgoed de Reehorst zijn de mogelijkheden talrijk, zowel binnen als buiten. Mijn plezier beleef ik aan het verzorgen van een dag exclusief uw organisatorische zorgen, inclusief een grote glimlach wanneer u voldaan weer huiswaarts keert.”

Tom de Beer Salesmanager