Chili Sin Carne

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met zijn allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op. Om inspiratie te bieden heeft onze Chef een heerlijk recept samengesteld: Chili Sin Carne.

Een heerlijk hartig hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  •  2 grote uien
  • 500 g grof vegetarisch gehakt of fijn gesneden poulet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl chili poeder
  • 1 verse rode peper (als het niet te pittig mag, de zaadlijst eruit halen)
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 500 g tomaten uit blik
  • ½ kaneelstokje
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bakje kidney bonen

Voor de quacemole

  • 2 avocado’s
  • 1 mespunt sambal
  • sap van een halve citroen
  • ¼ bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het vega gehakt in de hete olijfolie rul en bruin, voeg de fijn gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze mee
  2. Hak de beide tomatensoorten fijn in de mixer en voeg ze toe samen met de specerijen aan het gehakt
  3. Voeg de fijn gesneden Spaanse peper toe en laat het een half uurtje stoven
  4. Voeg de kidney kiemen toe en roer ze nog even door
  5. Breng de chili op smaak met evt. wat zout en de gehakte peterselie
  6. Maak ondertussen de quacemole door de avocado’s fijn te prakken met een vork, voeg wat sambal toe en sap van de citroen
  7. Breng op smaak met wat zout en de gehakte koriander
  8. Serveer met brood en dikke kwark
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Green Key Gold 2021

9 maart 2021

Trots! Wij hebben wederom het Green Key Gold certificaat behaald. Bij Antropia nemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) serieus, het zit in onze genen. Vanaf de oprichting in 1998, werken wij op basis […]

Lees meer
NIEUWS

Antropia start met ultraverse biologische maaltijden

18 november 2020

Antropia maakt het mogelijk om thuis van heerlijke biologische maaltijden te genieten middels Antropia To Go! Deze heerlijke maaltijden zijn door onze Chef en zijn team zorgvuldig samengesteld en hoeven thuis alleen […]

Lees meer
30 Oct
EVENT

‘Nieuw Bakje Troost’ een congrestival

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021 organiseert stichting Culinair Erfgoed Centrum Nederland een congrestival over culturele tradities en nieuwe rituelen rondom rouw, afscheid nemen en de dood. In de laatste […]

Lees meer
Eric van Veluwen

Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang.

Eric van Veluwen Directeur