Chili Sin Carne

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met zijn allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op. Om inspiratie te bieden heeft onze Chef een heerlijk recept samengesteld: Chili Sin Carne.

Een heerlijk hartig hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  •  2 grote uien
  • 500 g grof vegetarisch gehakt of fijn gesneden poulet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl chili poeder
  • 1 verse rode peper (als het niet te pittig mag, de zaadlijst eruit halen)
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 500 g tomaten uit blik
  • ½ kaneelstokje
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bakje kidney bonen

Voor de quacemole

  • 2 avocado’s
  • 1 mespunt sambal
  • sap van een halve citroen
  • ¼ bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het vega gehakt in de hete olijfolie rul en bruin, voeg de fijn gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze mee
  2. Hak de beide tomatensoorten fijn in de mixer en voeg ze toe samen met de specerijen aan het gehakt
  3. Voeg de fijn gesneden Spaanse peper toe en laat het een half uurtje stoven
  4. Voeg de kidney kiemen toe en roer ze nog even door
  5. Breng de chili op smaak met evt. wat zout en de gehakte peterselie
  6. Maak ondertussen de quacemole door de avocado’s fijn te prakken met een vork, voeg wat sambal toe en sap van de citroen
  7. Breng op smaak met wat zout en de gehakte koriander
  8. Serveer met brood en dikke kwark
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Chili Sin Carne – recept voor eet geen dierendag

4 oktober 2020

Chili Sin Carne Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En […]

Lees meer
NIEUWS

Coronamaatregelen, persconferentie van maandag 28 september

30 september 2020

Geachte gast, Zoals u weet zijn, naar aanleiding van de persconferentie van maandag 28 september weer verscherpte maatregelen aangekondigd. Op 29 september zijn de noodverordeningen opnieuw aangepast en hebben we op verzoek […]

Lees meer
26 Dec
EVENT

Kerstdiner

Kerstdiner Wij ontvangen u graag op 26 december om 18.00 voor een heerlijk kerstdiner van Eric van Veluwen en zijn team in ons restaurant. Er is weer een mooi biologisch menu samengesteld […]

Lees meer
Gabriëlle Langedijk-Hooft

Antropia heeft wat mij betreft de perfecte elementen voor een geslaagde bijeenkomst! Een groene locatie dat gelegen is in het midden van het land, perfecte bereikbaarheid zowel met het openbaar vervoer als met de auto, diverse zalen en heerlijke biologische keuken! Deze elementen gaan samen met onze gastvrije omgeving, waar ik samen met mijn collega’s iedere dag verwachtingen wil overtreffen. Nieuwsgierig geworden? Ik nodig je graag uit voor een locatiebezoek!

Gabriëlle Langedijk-Hooft Accountmanager