Bio-diner: Agrohomeopathie, voor een gezondere toekomst van bodem en gewassen

Met Gio Meijer, Núria Cuch Argimbau en Jean Pierre Jansen

Homeopathie is een veel toegepaste complementaire behandelmethode en in Nederland werken honderden geregistreerde artsen en therapeuten. Tijdens dit bio-diner willen we uitleggen wat homeopathie is, en de nieuwste ontwikkelingen bespreken voor een gezondere aarde.

Binnen de homeopathie wordt een homeopatisch middel gekozen op basis van individuele kenmerken, waarvoor een uitgebreid consult nodig is. Daarbij wordt gekeken naar de klachten en de diepere oorzaken daarvan, en dus naar de hele mens. Het is belangrijk om iemand goed te begrijpen en te leren kennen voordat een middel wordt voorgeschreven. Middelen nemen kan in verschillende situaties; bij eerste hulp en acute problemen in het gezin zijn zelfzorgmiddelen snelwerkend. Maar wanneer er langduriger, chronische of diepere problemen zijn, is hulp van een deskundige nodig.

Naast homeopathie voor mensen en dieren is er nu ook homeopathie voor planten en gewassen; de agrohomeopathie. Wereldwijd is dit nu de snelst groeiende vorm van homeopathie. We zijn heel blij dat Gio Meijer, arts voor integrale geneeskunde met specialisatie homeopathie en tevens voorzitter van de vakgroep homeopathie van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG), samen met Núria Cuch Argimbau, landbouwingenieur en agrohomeopate uit Catalonië in Spanje en Jean Pierre Jansen, arts voor (o.a.) homeopathie uit Onderdendam en voorzitter van de European Committee for Homeopathy ECH, voortrekkers van agrohomeopathie, bij dit bio-diner komen vertellen over hun ervaringen met agrohomeopathie.

Er zullen enkele voorbeelden worden besproken die een indruk geven hoe een probleemanalyse tot een specifieke homeopathische aanpak voor de bodem voert, inclusief resultaten. Ook worden de resultaten besproken van een pilotproject dat in Nederland wordt uitgevoerd en van een promotieonderzoek naar een natuurlijke aanpak bij aardbeienkweek. Het lukt deze homeopaten voor planten een middel te kiezen en de resultaten zijn verrassend.

Natuurlijk zal er tijdens dit bio-diner ook ruimte zijn voor uitwisseling over de vraag ‘is agrohomeopathie de toekomst voor gezonde bodem en gezonde voeding?’

Núria’s bijdrage is in het engels zijn. Wanneer nodig zal voor goede vertaling worden gezorgd.

  • 3 gangen-diner inclusief welkomstdrankje
  • (Exclusief overige dranken)
  • Datum: Donderdag 30 oktober 2025
  • Begintijd 18:30 uur (Inloop vanaf 18:00 uur)
  • Kosten: € 45,- p.p.
  • Zie routebeschrijving

Klik hier uw tickets bestellen.

 

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,4

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

"Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij, gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven."

Roy Bies Chef