Quiche met boerenkool

Bladkolen, dus ook onze boerenkool, zouden afkomstig zijn uit het Midden-Oosten c.q. Klein Azië. Ze staat van alle kolen het dichtst bij de wilde soort. Rond 400 v. Chr. wordt in Griekenland een kroesbladige kool beschreven die later bij de Romeinen als bladkool bekend wordt. Dit zou de voorloper van onze boerenkool zijn. Bij de Romeinen was boerenkool een delicatesse.

Er is nauwe verwantschap met andere bladkolen, zoals bijvoorbeeld palmkool (Cavolo Nero) zo zijn veel recepten uitwisselbaar. Boerenkool is een typische bladkool die in de noordelijke Europese landen een belangrijke wintergroente zijn.

Ingrediënten

  • 500 g boerenkool
  • 10 eieren
  • 5 dl room of creme fraîche
  • peper en zout
  • 1 pakje bladerdeeg (6 vellen)
  • 200 g geitenkaas
  • 100 g walnoten
  • 1 citroen
  • 1 eetl walnoten olie

Bereidingswijze

  1. Blancheer de in roosjes gesneden broccoli; gebruik ook de stronkjes maar snijd die iets kleiner
  2. Meng de eieren met de room of creme fraiche, en breng ze op smaak
  3. Doe in een bakblik of taartvorm op vetvrij papier de plakken bladerdeeg*.
  4. Bak ze in de voorverwarmde oven op 175 graden 10 minuten en haal eventueel de spliterwten er van af
  5. Laat ze afkoelen en verdeel dan hierover de broccoli, en de walnoten, brokkel de geitenkaas erover en giet het eimengsel erover
  6. Bak ze nog 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin is en haal de vorm eraf
  7. Meng de broccolikiemen met het sap van de citroen en de walnotenolie en garneer deze op de quiche

* leg eventueel vetvrij papier erop en dan spliterwten uit een pak, dan gaat het deeg niet bol staan; de spliterwten kunt u hierna nog een paar keer gebruiken.

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,5

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij , gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven

Roy Bies Chef