Groentefeest

“Ik zou niet weten hoe ik moet leven zonder mijn moestuin. In de ochtend genieten van de opkomende zon, getsjilp van de vogels en vooral geen gehaast. Aan de slag met de spitvork, een kruiwagen en een schop. Poten, zaaien en oogsten. Door de moestuin heb ik geleerd mee te bewegen met de seizoenen en daardoor kijk ik anders naar de weersomstandigheden. Een plensbui verandert van rotweer in een welkome aanvulling op de watervoorraad. En vervelende gedachten spit ik om of splijt ik met de kloofbijl in mootjes.
En na gedane arbeid even onderuit in de hangmat. Staren naar de wolken en de rondcirkelende buizerds, hoog in de lucht. Verspreid door het jaar zaai en oogst ik groentes en fruit van het seizoen. En wat ik niet uit eigen tuin haal, koop ik op de Streekmarkt. Een flesje wijn bijvoorbeeld.

Wat te oogsten?

  • Boontjes
  • Cavolo Nero
  • Boerenkool
  • Courgette
  • Snijbiet
  • Pompoen
  • Basilicum

Groentetuintje

Spuit wat hummus op de borden en maak ze op met de geblancheerde, gemarineerde groentes. Kijk maar wat er geoogst kan worden!

Sperzieboontjes – radijs, chioggiabietjes, repen courgette, bloemen, aangevulde met  fèta,  augurkje, kerstomaat, croutons etc.

kikkererwten 1500 gram
knoflook 15 gram
zout 1 et
haverroom 5 dl
kummel 1 el
gemalen peper 1 el
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Antropia is uitgeroepen tot Beste XL Locatie 2022! 

21 september 2021

Meeting Review reikt jaarlijks de “Meeting Review Awards” uit. In de provincie Utrecht zijn 582 meeting en event locaties. Utrecht heeft een gemiddelde MICE reviewscore van 9,04 op basis van 13131 online […]

Lees meer
NIEUWS

Green Key Gold 2021

9 maart 2021

Trots! Wij hebben wederom het Green Key Gold certificaat behaald. Bij Antropia nemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) serieus, het zit in onze genen. Vanaf de oprichting in 1998, werken wij op basis […]

Lees meer
30 Oct
EVENT

‘Nieuw Bakje Troost’ een congrestival

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021 organiseert stichting Culinair Erfgoed Centrum Nederland een congrestival over culturele tradities en nieuwe rituelen rondom rouw, afscheid nemen en de dood. In de laatste […]

Lees meer
Tom de Beer

“Een geslaagde bijeenkomst kan niet zonder een goed georganiseerd programma. Ik nodig u graag uit om te sparren over uw wensen, gelegen op landgoed de Reehorst zijn de mogelijkheden talrijk, zowel binnen als buiten. Mijn plezier beleef ik aan het verzorgen van een dag exclusief uw organisatorische zorgen, inclusief een grote glimlach wanneer u voldaan weer huiswaarts keert.”

Tom de Beer Salesmanager