Groentefeest

“Ik zou niet weten hoe ik moet leven zonder mijn moestuin. In de ochtend genieten van de opkomende zon, getsjilp van de vogels en vooral geen gehaast. Aan de slag met de spitvork, een kruiwagen en een schop. Poten, zaaien en oogsten. Door de moestuin heb ik geleerd mee te bewegen met de seizoenen en daardoor kijk ik anders naar de weersomstandigheden. Een plensbui verandert van rotweer in een welkome aanvulling op de watervoorraad. En vervelende gedachten spit ik om of splijt ik met de kloofbijl in mootjes.
En na gedane arbeid even onderuit in de hangmat. Staren naar de wolken en de rondcirkelende buizerds, hoog in de lucht. Verspreid door het jaar zaai en oogst ik groentes en fruit van het seizoen. En wat ik niet uit eigen tuin haal, koop ik op de Streekmarkt. Een flesje wijn bijvoorbeeld.

Wat te oogsten?

  • Boontjes
  • Cavolo Nero
  • Boerenkool
  • Courgette
  • Snijbiet
  • Pompoen
  • Basilicum

Groentetuintje

Spuit wat hummus op de borden en maak ze op met de geblancheerde, gemarineerde groentes. Kijk maar wat er geoogst kan worden!

Sperzieboontjes – radijs, chioggiabietjes, repen courgette, bloemen, aangevulde met  fèta,  augurkje, kerstomaat, croutons etc.

kikkererwten 1500 gram
knoflook 15 gram
zout 1 et
haverroom 5 dl
kummel 1 el
gemalen peper 1 el
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Eric van Veluwen

"Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang."

Eric van Veluwen Directeur