Groentefeest

“Ik zou niet weten hoe ik moet leven zonder mijn moestuin. In de ochtend genieten van de opkomende zon, getsjilp van de vogels en vooral geen gehaast. Aan de slag met de spitvork, een kruiwagen en een schop. Poten, zaaien en oogsten. Door de moestuin heb ik geleerd mee te bewegen met de seizoenen en daardoor kijk ik anders naar de weersomstandigheden. Een plensbui verandert van rotweer in een welkome aanvulling op de watervoorraad. En vervelende gedachten spit ik om of splijt ik met de kloofbijl in mootjes.
En na gedane arbeid even onderuit in de hangmat. Staren naar de wolken en de rondcirkelende buizerds, hoog in de lucht. Verspreid door het jaar zaai en oogst ik groentes en fruit van het seizoen. En wat ik niet uit eigen tuin haal, koop ik op de Streekmarkt. Een flesje wijn bijvoorbeeld.

Wat te oogsten?

  • Boontjes
  • Cavolo Nero
  • Boerenkool
  • Courgette
  • Snijbiet
  • Pompoen
  • Basilicum

Groentetuintje

Spuit wat hummus op de borden en maak ze op met de geblancheerde, gemarineerde groentes. Kijk maar wat er geoogst kan worden!

Sperzieboontjes – radijs, chioggiabietjes, repen courgette, bloemen, aangevulde met  fèta,  augurkje, kerstomaat, croutons etc.

kikkererwten 1500 gram
knoflook 15 gram
zout 1 et
haverroom 5 dl
kummel 1 el
gemalen peper 1 el
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,6

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij , gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven

Roy Bies Chef