Chocolademousse met aardbeien / frambozen

Wat hebben koningen, overheersers, soldaten, minnaars en kinderen met elkaar gemeen? Liefde voor chocola. Chocola (ook wel: chocolade) is een felbegeerde lekkernij.Het belangrijkste ingrediënt van chocola is natuurlijk cacao. Het is eigenlijk best verrassend dat veel mensen niet weten waar chocola vandaan komt want het heeft een geschiedenis die wel tot 4000 jaar teruggaat.
Tot op de dag van vandaag hullen cacao en chocola zich nog steeds in de mystiek van luxe en genot. De reden hiervoor is o.a. verborgen in de geschiedenis van chocolade. Chocola is bij wijze van toeval ontdekt door een Tolteek. Deze Tolteken waren een stam welke in Midden- en Zuid-Amerika leefden. Zij gebruikten de vruchten van de cacaoboom al wel, maar alleen de pulp uit de vrucht. De reden hiervoor was dat de bonen erg bitter smaakten en werden dus verwijderd voor het eten van de pulp. Op een dag gooide een Tolteek de bittere cacaobonen weg in het vuur. Maar de brandende cacaobonen verspreidden echter zo’n heerlijke geur dat de man begon te watertanden. Toen hij de bonen uit het vuur haalde, plette hij ze tussen de stenen tot een gladde massa. Het resultaat was om te smullen en zie daar: chocolade was geboren!

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade (reep of losse tabletjes)
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 dl melk
  • 5 dl slagroom (gezoet of voeg 50 g suiker toe)
  • 100 g suiker
  • 50 g kiemmix
  • 1 tl olie
  • 1 bakje aardbeien

Bereidingswijze

  1. Kook de melk met de eerste deel van de suiker en de cacao
  2. Als de melk kookt voeg je de gebrokkelde chocolade erbij, en haal de pan van het vuur; roer het geheel glad en laat het afkoelen tot ze lauw is
  3. Splits de eieren en klop de dooiers op tot yoghurtdikte
  4. Klop ook de slagroom op en meng tenslotte alle drie de bestanddelen met een spatel door elkaar
  5. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor de krokantjes smelt je de tweede deel van de suiker in een pan met een dikke bodem; voeg iets water toe aan de suiker en laat het goudbruin worden; voeg de kiemmix toe en meng het goed, smeer het uit over een met olie ingesmeerde bakplaat en laat het afkoelen. Maak van de mousse, de aardbeien en de crunchy kiemen een lekker eetbaar schilderij!
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • 100% EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,7

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Antropia
NIEUWS

Dido and Aeneas – Henry Purcell Heerlijke muziektheater met lunch in Antropia!

5 mei 2022

Op zondag 5 juni en maandag 6 juni kunt u genieten van de opera Dido and Aeneas Het concept is simpel, samen de voorstelling kijken en gezellig aan lange tafels eten met […]

Lees meer
NIEUWS

High tea & expo – Reinaerde en Antropia starten samenwerking

28 oktober 2021

Cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen en zorgorganisatie Reinaerde zijn per 1 november een samenwerking gestart. Mensen met een beperking gaan aan de slag bij Antropia op landgoed Reehorst, daar waar het […]

Lees meer
2 Sep
EVENT

Velddiner Utrechtse Heuvelrug – Business Editie –

Velddiner Utrechtse Heuvelrug – Business Editie – 2 september 2022 van 17:30 uur – 22:30 uur De Utrechtse Heuvelrug heeft zoveel te bieden! Wie onderneemt op de Utrechtse Heuvelrug weet hoe uniek […]

Lees meer
Larissa van Bemmel

Iedere dag proberen we onze gasten te verrassen op een positieve manier en verwachtingen te overtreffen. Daarom is Antropia de perfecte locatie voor een geslaagde bijeenkomst. Hier komen gastvrijheid en duurzaamheid op natuurlijke wijze samen. Wat mij betreft is het leukste aan mijn werk het meedenken met u, om een bijeenkomst geheel naar uw wens te organiseren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nodig ik u graag uit om langs te komen voor een locatiebezoek.

Larissa van Bemmel Accountmanager