MVO Nederland lanceerde Broodje Natuurlijk: een smakelijk initiatief om natuurlijke landbouw te ondersteunen. Dit concept biedt betaalbare broodjes gemaakt van lokale ingrediënten die bijdragen aan biodiversiteit. Het eerste succes, Broodje Utrecht, bevat lekkernijen zoals brie van bloemenweidemelk en walnoten van lokale boeren.

Met steun van provincies, cateraars en chef-koks bereikt Broodje Natuurlijk bedrijfsrestaurants, evenementen en cateraars. Het concept laat zien dat duurzaam eten eenvoudig én lekker kan zijn, terwijl het boeren en de natuur ondersteunt. Proef het zelf en draag bij aan een gezonde toekomst!

In maart 2024 werd het eerste Broodje Natuurlijk gelanceerd: het Broodje Utrecht. Dit smaakvolle broodje is het resultaat van een samenwerking tussen Utrechtse cateraars, voedselproducenten, boeren en restaurants, ondersteund door de Provincie Utrecht. Het initiatief maakt deel uit van het convenant ‘Samen eten we Utrecht mooier’, waarbij zestien organisaties inzetten op duurzaam en lokaal voedsel.

De samenstelling van het broodje werd ontwikkeld door chef-kok Eric van Veluwen, tevens directeur van cultuur- en congrescentrum Antropia. De logistiek wordt verzorgd door Lokalist, waardoor het broodje eenvoudig beschikbaar is voor bedrijven en consumenten in de regio.

De landbouwtransitie op een broodje: 25.000 Broodjes Utrecht verkocht - Duurzaam Ondernemen

https://www.mvonederland.nl/projecten/actuele-projecten/broodje-natuurlijk

Meer weten over het verhaal achter Broodje Utrecht? Lees hier het interview van Trouw: Utrecht serveert de landbouwtransitie uit op een broodje: alles komt van lokale boeren.

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,4

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

"Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij, gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven."

Roy Bies Chef