13 mei

Verspilling is Verrukkelijk

Niemand vindt het een goed idee om eten weg te gooien. En toch gebeurt het elke dag opnieuw in onvoorstelbare hoeveelheden. We vinden het belangrijk om samen met andere duurzame ondernemers een vuist te maken tegen voedselverspilling. Sinds oktober vorig jaar is Antropia daarom trotse partner in het project Verspilling is Verrukkelijk.

Waarom Verspilling is Verrukkelijk?
In de Sustainable Development Goals hebben we wereldwijd met elkaar afgesproken om in 2030 een duurzame en eerlijke wereld te realiseren. Deze doelen zijn alleen te realiseren door een samenwerking die het belang van individuele organisaties overstijgt. Een duurzame en sociale voedselketen is onmisbaar bij het behalen van die doelen. Daar zet Antropia zich natuurlijk graag voor in.

De huidige manier van voedsel produceren veroorzaakt een enorme impact op het milieu en mensen, waarbij verspilling van voedsel, gepaard met een verspilling van natuurlijke hulpbronnen en een enorme uitstoot van onnodige CO2, een hoofdrol vervult. Het platform ‘Verspilling is Verrukkelijk’ is een coalitie van ondernemers met als doel verspilling aan te pakken. Ze produceren o.a. verrukkelijke producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden.

Hoe Antropia bezig is met voedselverspilling en afvalreductie, lees je in dit interview met Antropia’s Eric van Veluwen in Meeting Magazine.

Bron: Verspilling is Verrukkelijk

Tags: , ,