12 mrt

Vegetarisch recept van onze chef

Antropia doet deze week mee aan de ‘Nationale Week Zonder Vlees’. Graag laten we zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees eigenlijk kan zijn. Ter inspiratie delen we daarom een recept van onze chef. Geheel vegetarisch en super lekker!

Quinoa burger met verse salsa van tomaat

Ingrediƫnten:

Voor de burger:

  • 300 gram voorgekookte quinoa
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes in fijne ringen
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes gesneden
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 100 gram quinoavlokken
  • 2 dl olie
  • Zout en peper

Meng alle ingrediƫnten op de quinoavlokken na en breng op smaak met zout en peper.
Paneer de burgers met de quinoavlokken.
Verhit een koekenpan met de olie en bak de burgers 5 minuten aan beide zijden.
Serveer op een broodje met sla, komkommer en de tomatensalsa.

Voor de salsa:

  • 1 dl olie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 4 tomaten in blokjes
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • Zout en peper

Verhit een koekenpan met olie.
Fruit de sjalot glazig en voeg dan de tomaat en de azijn toe en laat 4 minuten pruttelen.
Laat het afkoelen, voeg de peterselie toe en maak op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Voor meer informatie kunt u terecht op weekzondervlees.nl.

 

Tags: , , ,