3
jul

Themadiner: De (h)eerlijke eetleerweg; een culinaire ontdekkingsreis op Antropia

3 jul 17:30

Met elke hap die we eten bepalen we hoe ons landschap eruit ziet. En ook hoe we ons als mens verder voelen en ontwikkelen. Voedsel is daarmee de meest innige verbinding die we aangaan met de buitenwereld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden van landbouw en voeding is dit een letterlijk verrukkelijke manier om onder het genot van puur eten nieuwe kennis op te doen. Onze eerste ervaringen met een pompoendiner leert ons dat het ook een geweldige manier is om met anderen in gesprek te komen, dus ook voor alleengangers een absolute aanrader.

Kom naar ons volgende thema-diner en geniet van een 4-gangen topdiner van biologische en veelal biodynamische producten van Chef Eric van Veluwen.

Datum: vrijdag 3 juli, vanaf 17.30 uur
Thema: voeding en de relatie tot onze weerstand 
Locatie:
Cultuur- en congrescentrum Antropia
Prijs: € 55 inclusief welkomstdrankje en koffie/thee na dessert (Studenten en 65+ € 45,-)

Menu 

Amuses

Crème van bloemkool met gerookte krokante bloemkool en hazelnoten
~
Gefermenteerde Meiraap met radijs en  vegan hangop – grassap
~
Avocado met baharat crème, gekonfijte gember, kiemen  – wortelgel

Voorgerecht

Artisjok met knolselderij en venkel, tomaat en sinaasappel vinaigrette

Hoofdgerecht

Tabouleh, rozijnen, hoemoes kikkererwt, vegancheesedip massala

Dessert

Suikermais, banaan macarons

 

Meld u aan door een e-mail te sturen naar reserveringen@antropia.nl en vermeld voor hoeveel personen u reserveert. U ontvangt dan een betaalverzoek om de reservering compleet te maken.

Petra Essink “lardeert” tussen de gangen door over met wetenschappelijke kennis en inspiratie over de bijzondere relatie tussen voeding en onze weerstand.

Petra Essink (1967) studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Zij ervoer een verdieping in haar studie toen ze het vak fenomenologie volgde bij de vakgroep biologische landbouw. Tijdens deze colleges daagde bij haar het vermoeden van ‘de simpele waarheid’ dat de gezondste voeding bestaat uit planten en dieren die met respect en liefde zijn geteeld en verzorgd. Na haar afstuderen werkte ze als docent biologie en schreef ze op het Louis Bolk Instituut mee aan een publicatie over de relatie tussen verwerken van indrukken en verteren van voeding.

 Dit onderzoek maakte haar wakker voor het bestaan van ‘het levende aspect’ van voeding. Op dit moment is ze werkzaam als journalist gespecialiseerd in thema’s landbouw, voeding en gezondheid. Sinds 2014 is ze verbonden aan de Kraaybeekerhof Academie, als docent van de opleiding Natuurvoedingskundige. Daarnaast werkt ze parttime op een biologische zorgboerderij en verkoopt ze iedere vrijdag bio-groenten van de Warmoezerij op de boerenmarkt in Utrecht. Petra heeft een moestuin en ze houdt van koken.

Tags: