22 apr

Recept voor thuis: Rollade van Kip met groentes

Door de Corona maatregelen is Cultuur- en congrescentrum Antropia momenteel gesloten en kunnen wij u helaas niet ontvangen. Onze gerechten blijven wij in deze periode graag met u delen in de vorm van recepten.

Met onderstaand recept maakt u thuis gemakkelijk: Rollade van kip met groentes.

Ingrediënten:

  • 4 boerenkipfilets of kippenbouten
  • 8 plakken rauwe ham, niet te veel gepekeld
  • 100 g boter
  • 40 g gedroogde tomaat
  • 200 g fijn bouquet van jonge groentjes (wortel, prei, selderknol, bloemkool, broccoli, rettich)
  • Peper&zout

Bereidingswijze:

  1. Kipfilets of de bouten in de lengte opensnijden; dichtklappen en inpakken in een plak rauwe ham.
  2. Rol de kip in plasticfolie en draai de uiteinden als een worst dicht, rol ze dan in aluminiumfolie en leg ze in een schaal. Voeg wat water toe en gaar de kip in ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.
  3. Snijd de groentes en blancheer ze (kort koken zodat de groentes knapperig blijft) in kokend water met zout.
  4. Bak de groentes in een koekenpan met wat boter en breng ze op smaak met peper en zout
  5. Haal de kip uit de folie en snijd ze in dikke plakken (zie foto) bak ze aan beide zijdes nog even aan in de koekenpan voor een mooie kort en “bite”.
  6. Lekker met pesto van verse raapsteeltjes!!***

Recept voor 500 g puur pesto plezier

  • 150 g oude kaas
  • 150 g walnoten
  • 1,5 dl walnotenolie of koolzaadolie
  • 1 bosje raapstelen
  • 2 tenen knoflook gesnipperd of gepoft
  • peper&zout

Bereidingswijze pesto

  1. Snijd of brokkel de kaas in stukjes, doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng ze tot een gladde pesto
  2. Breng op smaak met peper&zout en schep over in een jampotje.
  3. Deze pesto Oet Twente kun je twee weken bewaren in de koelkast, maar (deze) is gegarandeerd eerder op!!!

Tags: