31 mrt

Recept voor thuis: Gado Gado met tauge en preikiemen

Door de Corona maatregelen is Cultuur- en congrescentrum Antropia momenteel gesloten en kunnen wij u helaas niet ontvangen. Onze gerechten blijven wij in deze periode graag met u delen in de vorm van recepten.

Met onderstaand recept maakt u thuis gemakkelijk Gado Gado als hoofdgerecht, bereidingstijd 25 minuten.

Gado Gado met tauge en preikiemen voor 4 personen: 

  • 4 gekookte eieren
  • 50 g tauge
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 100 g boontjes
  • 100 g champignons
  • ¼ bloemkool
  • 100 g wortelen

Voor de saus

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 theelepels laos
  • 1 eetlepel ketjap
  • ½ theelepel trassi
  • 2 eetlepels azijn
  • sambal
  • 250 gram goede pindakaas
  • 4 dl kokosmelk
  • olie om te bakken

Voor de garnering

  • geroosterde uitjes
  • seroendeng

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de wortelen in lange reepjes en kop de boontjes
  2. Breng 2 liter water aan de kook met een eetlepel zout
  3. Kook de bloemkool, de boontjes, de wortel en de champignons na elkaar beetgaar en spoel ze per soort koud
  4. Kook de eieren door ze in koud water op te zetten en als ze koken het vuur uit, zo heb je perfect gekookte eieren, spoel ze koud en pel ze
  5. Snijd de tomaten in 4 stukken en de komkommer in reepjes
  6. Maak de saus door de kokosmelk te koken en alle ingrediënten toe te voegen
  7. Decoreer alle groentes bij elkaar en giet er de pindasaus overheen

 

Garneer met de geroosterde uitjes en de seroendeng.
Geniet ervan!