Chili Sin Carne

Op zondag 4 oktober is het Eet Geen Dierendag. Miljoenen Nederlanders doen weer mee. Wakker Dier nodigt je uit om die dag eens lekker iets anders te eten. En met zijn allen te roepen: leve de dieren! Want die eten we op zo’n diervriendelijke dag natuurlijk niet op. Om inspiratie te bieden heeft onze Chef een heerlijk recept samengesteld: Chili Sin Carne.

Een heerlijk hartig hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  •  2 grote uien
  • 500 g grof vegetarisch gehakt of fijn gesneden poulet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 2 tl chili poeder
  • 1 verse rode peper (als het niet te pittig mag, de zaadlijst eruit halen)
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 500 g tomaten uit blik
  • ½ kaneelstokje
  • ½ bosje peterselie
  • 1 bakje kidney bonen

Voor de quacemole

  • 2 avocado’s
  • 1 mespunt sambal
  • sap van een halve citroen
  • ¼ bosje koriander
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Bak het vega gehakt in de hete olijfolie rul en bruin, voeg de fijn gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze mee
  2. Hak de beide tomatensoorten fijn in de mixer en voeg ze toe samen met de specerijen aan het gehakt
  3. Voeg de fijn gesneden Spaanse peper toe en laat het een half uurtje stoven
  4. Voeg de kidney kiemen toe en roer ze nog even door
  5. Breng de chili op smaak met evt. wat zout en de gehakte peterselie
  6. Maak ondertussen de quacemole door de avocado’s fijn te prakken met een vork, voeg wat sambal toe en sap van de citroen
  7. Breng op smaak met wat zout en de gehakte koriander
  8. Serveer met brood en dikke kwark
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Larissa van Bemmel

"Iedere dag proberen we onze gasten te verrassen op een positieve manier en verwachtingen te overtreffen. Daarom is Antropia de perfecte locatie voor een geslaagde bijeenkomst. Hier komen gastvrijheid en duurzaamheid op natuurlijke wijze samen. Wat mij betreft is het leukste aan mijn werk het meedenken met u, om een bijeenkomst geheel naar uw wens te organiseren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nodig ik u graag uit om langs te komen voor een locatiebezoek."

Larissa van Bemmel Accountmanager