De provincie Utrecht beschikt nu over tal van mooie landschappen en natuurgebieden. Tegelijk blijkt werken aan een ‘wij-gevoel’ om meer mensen bij lokaal voedsel te betrekken steeds belangrijker te zijn. Hoe verbind je die twee met elkaar? Immers, door te eten van boeren uit je eigen omgeving die bijdragen aan meer biodiversiteit, heb je invloed op je leefomgeving.

Landschapsorganisaties als Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of Kromme Rijnlandschap experimenteren al met de samenwerking met boeren, voedsel uit landschapselementen en de vermarkting van streekproducten. Kokscollectief Dutch Cuisine zorgt dat de verbinding tussen boer en bord wordt ingevuld met producten die een positieve bijdrage leveren aan het behoud of herstel van biodiversiteit met ‘Biodiversiteit op de je bord’. En dan zijn er natuurlijk ook nog de voedselbossen, een mooie manier om voedselproductie en biodiversiteit met elkaar te combineren.

Kortom, initiatief genoeg in de provincie Utrecht om dit onderwerp verder te verkennen. Kom jij meepraten hoe we aan de hand van de natuur en ons landschap het wij-gevoel in de regionale voedselketen kunnen versterken?

De avond staat onder leiding van het team Lokaal Voedsel Utrecht: Marianne Karstens, Linette Mak en Sandra van Kampen en wordt georganiseerd in samenwerking met Amped en Local2Local. Kijk voor actuele informatie op onze website of neem contact op met Sandra van Kampen op 06 47096720.

Graag tot dan! Laat ons via onderstaande aanmeldknop even weten of je er bij zult zijn!

AANMELDEN

 

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,6

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Larissa van Bemmel

Iedere dag proberen we onze gasten te verrassen op een positieve manier en verwachtingen te overtreffen. Daarom is Antropia de perfecte locatie voor een geslaagde bijeenkomst. Hier komen gastvrijheid en duurzaamheid op natuurlijke wijze samen. Wat mij betreft is het leukste aan mijn werk het meedenken met u, om een bijeenkomst geheel naar uw wens te organiseren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nodig ik u graag uit om langs te komen voor een locatiebezoek.

Larissa van Bemmel Accountmanager