De provincie Utrecht beschikt nu over tal van mooie landschappen en natuurgebieden. Tegelijk blijkt werken aan een ‘wij-gevoel’ om meer mensen bij lokaal voedsel te betrekken steeds belangrijker te zijn. Hoe verbind je die twee met elkaar? Immers, door te eten van boeren uit je eigen omgeving die bijdragen aan meer biodiversiteit, heb je invloed op je leefomgeving.

Landschapsorganisaties als Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of Kromme Rijnlandschap experimenteren al met de samenwerking met boeren, voedsel uit landschapselementen en de vermarkting van streekproducten. Kokscollectief Dutch Cuisine zorgt dat de verbinding tussen boer en bord wordt ingevuld met producten die een positieve bijdrage leveren aan het behoud of herstel van biodiversiteit met ‘Biodiversiteit op de je bord’. En dan zijn er natuurlijk ook nog de voedselbossen, een mooie manier om voedselproductie en biodiversiteit met elkaar te combineren.

Kortom, initiatief genoeg in de provincie Utrecht om dit onderwerp verder te verkennen. Kom jij meepraten hoe we aan de hand van de natuur en ons landschap het wij-gevoel in de regionale voedselketen kunnen versterken?

De avond staat onder leiding van het team Lokaal Voedsel Utrecht: Marianne Karstens, Linette Mak en Sandra van Kampen en wordt georganiseerd in samenwerking met Amped en Local2Local. Kijk voor actuele informatie op onze website of neem contact op met Sandra van Kampen op 06 47096720.

Graag tot dan! Laat ons via onderstaande aanmeldknop even weten of je er bij zult zijn!

AANMELDEN

 

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Eric van Veluwen

"Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang."

Eric van Veluwen Directeur