Donderdag 13 april om 20:00 presenteren de studenten van het Liberal Arts Tussenjaar 2022 – 2023 de kunstproductie: Waar kunnen we landen? 

Waar kunnen we landen? is een kunstproductie over lichamelijkheid en de relatie tot de aarde. Over de vervreemding van het eigen lichaam zal het gaan, en over de vervreemding van de aarde. Inspiratiebronnen voor de productie zijn het werk van Bruno Latour en Eros van Boukje Schweigman. In Waar kunnen we landen? onderzoeken de studenten van de Vrije Hogeschool nieuwe en oude landingsbanen naar de toekomst.

Achtergrond
‘Mens ken uzelve’. De oproep tot zelfbewustzijn is van alle tijden. Tegelijkertijd heeft het spreken over bewustzijn iets weg van het luisteren naar een oud verhaal. Wij zijn de laatste 75 jaar in een fundamenteel andere verhouding komen te staan tot de aarde, tot onszelf en tot de kosmos. De ervaring van het absurde tegenover de grote lotgevallen – de geschiedenis, de klimaatcrises en onze verdwijnende lichamelijke aanraakbaarheid – bepaalt de stemming en het idee dat de mens niet meer is dan het toevallige product van chemische processen in het brein is gemeengoed geworden. Waar kunnen we nog landen als we niet langer echt bestaan? Als onze lichamen een illusie zijn, ons spreken vervangen wordt door Chat GPT en onze aardse natuurlijke wereld in rap tempo verdwijnt? In Meta? En is dat de vooruitgang waar we zo diep naar verlangden al die eeuwen lang?

Ecokritiek, ecologisch feminisme, biologisch dynamische landbouw, maar ook een hernieuwde belangstelling voor aardse spiritualiteit en levende ervaringen laten zien dat een voor velen problematisch geworden economisch mens- en wereldbeeld en de vreugdeloze zelfbeleving die daaruit voortkomt, doet verlangen naar een herbezinning op wie wij zijn in relatie tot de werkelijkheid van ons lichaam en in relatie tot de werkelijkheid van de aarde. Dit verlangen naar de aarde, dit verlangen naar het tedere of sterke lichaam, dit verlangen naar werkelijkheid en naar aanraking wint aan invloed op het moment dat het besef groeit, dat het in die kennis om meer gaat dan om achterhaalde en reeds lang voorbijgestreefde inhouden.

 

Kunnen we ons een dieper bewustzijn eigen maken dat verbonden is met de levende werkelijkheid en dat ons beter toegerust leert: Hoe nu verder?

 

Koop hier uw tickets

Standaardticket: € 11,50 voor de voorstelling + 1 consumptie incl. servicekosten.
Inloop standaardticket: 19:30 – 20:00
Start voorstelling: 20:00

Combiticket € 34,00 voor diner, voorstelling + 1 consumptie incl. servicekosten.
Inloop combiticket: 18:30 – 19:00 start diner
Start voorstelling: 20:00

Locatie
Antropia, Cultuur- en Congrescentrum
Landgoed de Reehorst
Hoofdstraat 8

Kom je met de auto?
(navigeren naar Stationsweg 15B, Oude Stationsweg 13 of navigeer naar Station Driebergen-Zeist)
3972 LA Driebergen
0343-531818

Kom je met de trein?
De locatie is tegenover het station Driebergen-Zeist.
Loopafstand vanaf het station:  5 minuten

 

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Tom de Beer

“Een geslaagde bijeenkomst kan niet zonder een goed georganiseerd programma. Ik nodig u graag uit om te sparren over uw wensen, gelegen op landgoed de Reehorst zijn de mogelijkheden talrijk, zowel binnen als buiten. Mijn plezier beleef ik aan het verzorgen van een dag exclusief uw organisatorische zorgen, inclusief een grote glimlach wanneer u voldaan weer huiswaarts keert.”

Tom de Beer Salesmanager