Het wilde diner

18 SEP 17:30 – 22:00

De blaadjes aan de bomen tonen al hun bonte herfstkleuren en de ochtenddauw is prachtig zichtbaar in het landschap. Dit is het moment waar veel liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen is geopend, maar nu serveren we mooie gerechten met ingrediënten uit de natuur zoals paddenstoelen, walnoten en eetbare planten uit de natuur.
Michiel Bussink, schrijver en columnist neemt ons bij het voorgerecht mee in een wereld die we bijna vergeten zijn, en vertelt smakelijk over zijn liefde voor de natuur en wat er allemaal te beleven valt. De Biodynamische boer Tom Saat vertelt bij het hoofdgerecht iets over de correlatie tussen natuur en landbouw “In de eerste plaats gaat het erom de landbouw weer te verbinden met de bodem. Daarnaast gaat het ook om verbinding met de samenleving” Quote hij. Zoals bij eerdere diner modereert Bert van Ruitenbeek de avond op smakelijke wijze aan elkaar.

Wij ontvangen u graag op 18 september om 17.30 voor een heerlijk wilddiner van Eric van Veluwen en zijn team in ons restaurant. Onder het genot van een glaasje warme glühwein of chocolademelk bij de vuurschaal genieten we van de sfeer.

Datum: vrijdag 18 september, vanaf 17.30 uur
Thema: Het wilde diner 
Locatie: 
Cultuur- en congrescentrum Antropia
Prijs: € 55 inclusief welkomstdrankje en koffie/thee na dessert (Studenten en 65+ € 45,-)

 

Menu

Amuses
Mabré van pompoen, snijbiet en gerookte tempéh, verschillende bereidingen van ui en vinaigrette van hazelnoot, waterkers en crème van rode biet
*
Rondelle van veldzuring en weegbree en kastanje met pesto van look zonder look en brandnetel
**
Cappuccino van knolselderijbouillon, schuim van eekhoorntjesbrood, bladerdeegstengel met kummel en gepofte knoflook
***

Voorgerecht
Bresaola van Nijlgans, pissenlit, sous vide schorseneren, sap van winterwortel en vlierbessen relish

Hoofdgerecht
Rose gegaarde makreel, geroosterde boleet, in olijfolie gekonfijte zuurkool, kaantjes, gekarameliseerde appel, saus van rozenbottel
Korstdeeg tartelette van Doornse blauwader en walnoten,

Dessert
Crème brulee van Munster met suikerbrood krokant
Mousse van witte chocolade en yoghurt met wilde braam
Taartje van chocolade peer en lavendel, siroop van watermunt

Meld u aan door een e-mail te sturen naar reserveringen@antropia.nl en vermeld voor hoeveel personen u reserveert. U ontvangt dan een betaalverzoek om de reservering compleet te maken.

  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,5

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij , gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven

Roy Bies Chef