Dwarslopers Dialogen | Sheida Mohebbi | Vrijheid en het systeem

Samen met The Optimist en de Vrije Hogeschool organiseren wij komend seizoen negen Dwarslopers Dialogen. Dit jaar is het thema van de Dwarslopers Dialogen ‘De Vrije Mens’.

Praktisch Idealisme, of waarom we het over de toekomst moeten hebben.

We weten het al lang: We leven in een wereld van complexiteit in al haar facetten: globalisering, dynamiek, snelheid en intensiteit.

De roep om mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen in een samenleving die er heel anders uitziet dan die van de twintigste eeuw wordt steeds meer merkbaar. Recente ontwikkelingen in de wetenschap, technologie en de wereldwijde economie dwingen ons opnieuw na te denken over onze relatie tot de wereld, tot elkaar, en tot onszelf. Al deze ontwikkelingen dwingen ons op nieuwe manieren na te denken over ecologie, identiteit, over de planeet en het onderscheidende kenmerk van menselijk- en ander leven.

Het besef groeit dat we niet op de een of andere manier superieur zijn aan het bestaan en aan het gehele ecosysteem. We staan er niet boven, of buiten; we zijn niet willekeurig; we zitten erin en we maken er onderdeel vanuit. Daarbij zijn we genoodzaakt om de betekenis te onderzoeken van complexe vraagstukken zoals klimaatverandering, wereldwijde kapitaal- en bevolkingsstromen, en de ecologische problematiek. Al deze grote transformaties dwingen ons tot een herbezinning op de toekomst: op wie wij zijn en willen zijn in relatie tot de wereld, tot elkaar en tot onszelf. In de Dwarslopers Dialogen gaan we met elkaar in gesprek.

 

DWARSLOPERSDIALOOG 3


Donderdag 16 november 19.30 – 21.30  | Sheida Mohebbi over Vrijheid en het systeem

Plaats: Cultuur – en Congrescentrum Antropia, Landgoed de Reehorst,  Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

KOOP HIER JE TICKETS

 Schrijf ook alvast de volgende data van de Dwarslopers Dialogen in je agenda!

 • 14 december 2023
 • 18 januari 2024
 • 15 februari 2024
 • 14 maart 2024
 • 13 april – Dwarslopers Festival

DWARSLOPERSFESTIVAL  | Zaterdag 13 april 2024 

Het Dwarslopersfestival biedt een podium voor debat, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, poëzie en muziek voor mensen van 18 tot 80 jaar.

Het Dwarsloperfestival is een jaarlijks festival, met als doel een activerend platform te zijn over urgente, actuele thema’s.  Het Dwarslopersfestival is een co-creatie van een gemeenschap van jonge en oudere mensen die samen bouwen aan kleine en grote verhalen, waarmee zij een betekenisvolle plek in de wereld zoeken.

DWARSLOPERS

De naam ‘Dwarslopers’ suggereert zowel stilstand als beweging. Dwars doet denken aan tegen de stroom in gaan (dwarsliggen en dwarsdenken), terwijl lopen juist benadrukt dat er beweging nodig is om je te ontwikkelen. Het Dwarslopers platform brengt verhalen, beelden, video’s, interviews en kunst samen van jongeren en ouderen, om zo met elkaar in dialoog te zijn. Verhalen over identiteit, over eenzaamheid, over verbinding tussen generaties, over grote en kleine dilemma’s en over dromen en idealen voor onze toekomst. (www.dwarslopers.nl)

 • Prachtig landgoed
 • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
 • Uitstekende biologische keuken
 • EKO-keurmerk
 • Koploper duurzaamheid
 • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Eric van Veluwen

"Bij Antropia staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze filosofie is dat alles in samenhang moet zijn met elkaar, dat geldt ook voor uw bijeenkomst en dat proberen we altijd met u persoonlijk af te stemmen. Zo serveren we een eerlijke biologische lunch, van lokale leveranciers. Op deze manier creëren we met elkaar, en zeker in deze tijd, ruimte voor vooruitgang."

Eric van Veluwen Directeur