De DWARSLOPERS DIALOGEN zijn terug in een NIEUWE VORM!

Komend seizoen staan de Dwarslopers Dialogen in het thema van De Vrije Mens.
Een serie van negen donderdagavonden.
De Dwarslopers Dialogen worden mede georganiseerd door The Optimist en Cultuur- en Congrescentrum Antropia.

Thema van de reeks 2023 – 2024: De Vrije mens 

Praktisch Idealisme, of waarom we het over de toekomst moeten hebben.

We weten het al lang: We leven in een wereld van complexiteit in al haar facetten: globalisering, dynamiek, snelheid en intensiteit.

De roep om mensen die verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen in een samenleving die er heel anders uitziet dan die van de twintigste eeuw wordt steeds meer merkbaar. Recente ontwikkelingen in de wetenschap, technologie en de wereldwijde economie dwingen ons opnieuw na te denken over onze relatie tot de wereld, tot elkaar, en tot onszelf. Al deze ontwikkelingen dwingen ons op nieuwe manieren na te denken over ecologie, identiteit, over de planeet en het onderscheidende kenmerk van menselijk- en ander leven.

Het besef groeit dat we niet op de een of andere manier superieur zijn aan het bestaan en aan het gehele ecosysteem. We staan er niet boven, of buiten; we zijn niet willekeurig; we zitten erin en we maken er onderdeel vanuit. Daarbij zijn we genoodzaakt om de betekenis te onderzoeken van complexe vraagstukken zoals klimaatverandering, wereldwijde kapitaal- en bevolkingsstromen, en de ecologische problematiek. Al deze grote transformaties dwingen ons tot een herbezinning op de toekomst: op wie wij zijn en willen zijn in relatie tot de wereld, tot elkaar en tot onszelf. In de Dwarslopers Dialogen gaan we met elkaar in gesprek.

DWARSLOPERSDIALOOG 1


Donderdag 14 september 19.30 – 21.30  Asha Lalai over geluk en vrijheid.

Plaats: Cultuur – en Congrescentrum Antropia, Landgoed de Reehorst,  Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

Reserveer hier voor 14 september: THE OPTIMIST

 

Asha Lalai over geluk en vrijheid

Als klein meisje keek Asha Lalai naar de wereld en stelde ze zichzelf de vraag: wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? En wat kan ik bijdragen aan het geluk van anderen? Inmiddels is ze een persoonlijke zoektocht en vele antwoorden verder en deelt ze als ambassadeur van geluk bij Action for Happiness haar inzichten met anderen.

Het is niet zo gek dat Asha al vroeg bezig was met het thema geluk. “Mijn naam betekent hoop en ik denk dat ik niet voor niets deze naam heb gekregen. Ik heb namelijk een hoopvolle boodschap voor de wereld: ik geloof dat we met z’n allen een gelukkigere wereld kunnen creëren.” De rol als initiatiefnemer van Action for Happiness is haar dan ook op het lijf geschreven. Door hun acties en programma’s gericht op geluk maken ze de wereld namelijk elke dag een stukje mooier.

(https://maatschapwij.nu/videoportret/asha-lalai-action-for-happiness/)

 De overige data zijn:

 • 12 oktober 2023
 • 16 november 2023
 • 14 december 2023
 • 18 januari 2024
 • 15 februari 2024
 • 14 maart 2024
 • 16 mei 2024
 • 6 juni 2024

DWARSLOPERSFESTIVAL  Zaterdag 13 april 2024 (save the date) 

Het Dwarslopersfestival biedt een podium voor debat, dans, theater, beeldende kunst, literatuur, poëzie en muziek voor mensen van 18 tot 80 jaar.

Het Dwarsloperfestival is een jaarlijks festival, met als doel een activerend platform te zijn over urgente, actuele thema’s.  Het Dwarslopersfestival is een co-creatie van een gemeenschap van jonge en oudere mensen die samen bouwen aan kleine en grote verhalen, waarmee zij een betekenisvolle plek in de wereld zoeken.

DWARSLOPERS

De naam ‘Dwarslopers’ suggereert zowel stilstand als beweging. Dwars doet denken aan tegen de stroom in gaan (dwarsliggen en dwarsdenken), terwijl lopen juist benadrukt dat er beweging nodig is om je te ontwikkelen. Het Dwarslopers platform brengt verhalen, beelden, video’s, interviews en kunst samen van jongeren en ouderen, om zo met elkaar in dialoog te zijn. Verhalen over identiteit, over eenzaamheid, over verbinding tussen generaties, over grote en kleine dilemma’s en over dromen en idealen voor onze toekomst. (www.dwarslopers.nl)

 

Reserveer hier voor 14 september : THE OPTIMIST

 • Prachtig landgoed
 • Naast station Driebergen-Zeist, aan de A12 en P&R Q-park
 • Uitstekende biologische keuken
 • EKO-keurmerk
 • Koploper duurzaamheid
 • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,3

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Larissa van Bemmel

"Iedere dag proberen we onze gasten te verrassen op een positieve manier en verwachtingen te overtreffen. Daarom is Antropia de perfecte locatie voor een geslaagde bijeenkomst. Hier komen gastvrijheid en duurzaamheid op natuurlijke wijze samen. Wat mij betreft is het leukste aan mijn werk het meedenken met u, om een bijeenkomst geheel naar uw wens te organiseren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dan nodig ik u graag uit om langs te komen voor een locatiebezoek."

Larissa van Bemmel Accountmanager