1 mei

Energieneutraal parkeren bij Antropia

Sinds april parkeren gasten van Antropia die met de auto reizen in de energieneutrale Q-Park P+R Station Driebergen-Zeist, direct naast het landgoed. ‘Energieneutraal’ klinkt natuurlijk veelbelovend, maar hoe gaat het precies in zijn werk?

Energieneutraal ontwerp Architectenbureau Groosman

Wanneer een gebouw energieneutraal is opgezet betekent dit dat er net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt. Architectenbureau Groosman verkreeg de opdracht voor het ontwerpen van de parkeergarage na het winnen van een design & build-prijsvraag van de NS. In het ontwerp heeft het architectenbureau niet alleen gekozen voor natuurlijke materialen, maar ook voor natuurlijke ventilatie. Dit levert een belangrijke besparing in energieverbruik op. Op het dak liggen zonnepanelen die op hun beurt weer bijdragen aan de energievraag van het gebouw. Hiermee heeft Groosman de eerste CO2- en energieneutrale parkeergarage van Nederland gerealiseerd.

De nieuwe parkeerlocatie sluit mooi aan bij de ambities van Antropia om klimaatneutraal te opereren. Uiteraard stimuleren we onze gasten om -waar mogelijk- met het openbaar vervoer te reizen. Niet alleen omdat dit past bij het duurzame karakter van Antropia, maar juist ook vanwege onze gunstige ligging direct naast Station Driebergen Zeist.

(foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography)

Tags: , , ,