Krokante kiemenburger met Baba Ganoush

Alleen al de naam brengt een glimlach op je gezicht. Maar ook de belangrijke voedingsstoffen dragen bij aan mijn liefde voor kikkererwten. Kikkererwten behoren tot de peulvruchten en zijn daarom, net als linzen, bonen, erwten etc., rijk aan proteïne. Het is net zo voedzaam als vlees, en dan is het nog diervriendelijk ook!. Heb je je ooit afgevraagd waar de kikkererwt eigenlijk zijn naam vandaan heeft? Het gaat terug naar de Latijnse naam “cicer” (spreek uit als “kiker”). Wat je kunt vertalen als erwt. Eigenlijk is het dus erwterwt. Historische ontdekkingen bewijzen dat ze al minstens 8000 jaar geleden in Klein-Azië werden verbouwd. Dit betekent dat de peulvruchten al enkele duizenden jaren bestaan. Er gaat ook een gerucht dat de kiem van de erwt snel ging schimmelen, en dat dat leidde tot razernij en woedeaanvallen; en dat daardoor de onrust in het Midden Oosten zou verklaren.. wij maken er maar een lekkere burger vanJ

Ingrediënten

  • 1 bakje sprouty mix
  • 2 eieren
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 tl Ras el Hanout
  • kikkererwtenmix
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 1 dl melk of bier
  • zout

Voor de baba ganoush

  • 2 aubergines
  • 1 eetl tahini
  • 1 tl Ras el Hanout
  • koriander
  • olijfolie
  • zeezout

Bereidingswijze

  1. Begin met de baba ganoush; snijd de aubergines doormidden en rooster ze in een hete oven tot ze gaar zijn, lepel dan de aubergine uit de schil; hak ze fijn en meng ze met de Ras el Hanout, de tahin, het zeezout, de gehakte koriander en de olijfolie
  2. Maak van de sproutykiemen, de melk of het bier, de eieren, de kikkererwtenmix, bakpoeder en wat zout een deeg en laat het even rusten
  3. Maak burgers van de kiemen en bak ze in de olijfolie in de pan krokant
  4. Smeer de baba ganoush op een bord, en leg er de krokante kiemenburgers op, garneer met nog wat verse kiemen en dien op;
  5. nog lekkerder met tzaziki!!
  • Prachtig landgoed
  • Naast station Driebergen-Zeist en aan de A12
  • Uitstekende biologische keuken
  • EKO-keurmerk
  • Koploper duurzaamheid
  • Capaciteit > 300 gasten
Beoordeeld met een 9,5

Contact

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8
(navigeer naar: Stationsweg 15B of Oude Stationsweg 13)
Parkeren in Q-park P&R garage
3972 LA Driebergen
T 0343 – 53 18 18
E reserveringen@antropia.nl
Roy Bies

Het is voor ons als keukenteam een voorrecht om bij Antropia te mogen werken! Op een prachtig groen landgoed koken wij met verantwoorde, biologische producten van voornamelijk onze local hero’s. Met zorgzaamheid en aandacht bereiden wij , gezonde en lekkere gerechten, die bijdragen aan een vitale en bewuste levensstijl. Dat is wat wij onze gasten willen laten beleven

Roy Bies Chef