24 jul

Nieuwe column Eric van Veluwen van Antropia op Sublime

Om de week hoor je op woensdag om 09.30 uur de nieuwe column van Eric van Veluwen van Antropia op Sublime.

De tweede column ging over vegetarisch eten. Ben je saai als je vegetariër bent?

Heb je het gemist? Beluister of lees hier de column van Eric terug.

Voor meer informatie, klik hier.

Vlees noch vis; maakt mij dat saai?

Bio-kok Eric van Veluwen leeft samen met een vegetariër en kan het iedereen aanbevelen.

Iemand die de duiding ‘vleesch noch visch’ meekrijgt, is volgens van Dale een nietig persoon, een mens zonder kleur….

Maar hoe zit dat dan met een vegetariër? Die eet toch ook vleesch noch visch?  Ik ben een tijd geleden in de omstandigheid geraakt dat ik er met een samenwoon. Een vegetariër… Vegetariërs, zo heb ik aan den lijve ondervonden, zijn mensen die een principiële levenshouding aannemen om met zichzelf in het reine te blijven en die daarnaast vooral een signaal willen afgeven naar hun leefomgeving.

Het gaat niet alleen om het feit dat ze geen dieren eten, maar het betreft een heuse overtuiging: zo duurzaam mogelijk omgaan met alles wat de aarde ons te bieden heeft.

Of het nu draait om dierenwelzijn, zielig, bioindustrie; geen vegetariër handelt hetzelfde. Het is geen religie met vaste regels.

Nou, tot zover kon en kan ik, er nog steeds mee leven. Graag zelfs.

Ik ben ooit door een journalist als biokok bestempeld. Ik eet het liefst biologische producten, vanuit de overtuiging dat we ook met de aarde in het reine moeten blijven; en sinds ik met een vegetariër samenwoon, eet ik zelf ook bijna geen visch nog vleesch meer. Maakt mij dat kleurloos? Nou nee! Maakt me dat gelukkiger? Zeker, ik kan het iedereen aanbevelen!

 

Tags: , ,