9 okt

Antropia start duurzame samenwerking met Paperwise

Mooi nieuws op de Dag van de Duurzaamheid 2018. Antropia start namelijk een duurzame samenwerking met Paperwise.

In het programma ‘Fix It’ van het online videoplatform van Sublime werd aandacht besteed aan bedrijven die koplopers zijn op het gebied van duurzaamheid. Antropia werd uitgenodigd om mee te praten over duurzaamheid bij vergader- en congreslocaties.

Bij Antropia zijn we altijd op zoek naar nieuwe duurzame initiatieven en zo raakten we tijdens het programma in gesprek met Paperwise: een duurzame oplossing voor het gebruik van papier.

Paperwise
Om wereldwijd 7 miljard mensen te voeden worden landbouwgewassen verbouwd. Denk bijvoorbeeld aan rijst, graan, mais en suikerriet. Landbouwgewassen bestaan gemiddeld maar voor 20% uit voedsel. De resterende stengels en bladeren worden verband. Dat is zonde, want waarom verbranden als je er nog een milieuvriendelijk en kwalitatief hoogstaand product van kan maken? Paperwise maakt hier papier en karton van.

Antropia en Paperwise hebben naar aanleiding van de aflevering besloten om de samenwerking voor3 jaar aan te gaan. Hiermee bespaart Antropia 522 kg co2 per jaar.

Tags: , ,