13 jun

5 tips voor groen vergaderen

15 t/m 22 juni wordt alweer de vierde editie van de Duurzame Week georganiseerd. Tijdens deze week worden ondernemers, overheden en bezoekers verbonden om samen een groene toekomst te creëren. Met het oog op die groene toekomst geeft Antropia graag 5 tips om je bijeenkomst te verduurzamen. Groen vergaderen, daar weten wij namelijk alles van!

Tip 1: Klimaatneutraal vergaderen

Klimaatneutraliteit is niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van restcompensatie. Vergaderingen en bijeenkomsten veroorzaken uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Kies daarom voor een vergaderlocatie die is aangesloten bij de Climate Neutral Group en compenseer je uitstoot. Bij Antropia kan dit al voor slechts €0,30 per gast. Je investeert zo in aansprekende klimaatprojecten en draagt bij aan een betere en schonere wereld. En je vergadering mag het logo “klimaatneutraal evenement” dragen. Zo laat je bezoekers direct zien waar je voor staat!

Tip 2: Kies voor minder vlees en meer groenten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zo nu en dan een dagje vlees over te slaan of een veggie lifestyle aan te houden. En waarom ook niet? De tijd dat je als (parttime) vegetariër tijdens een zakelijk diner die eeuwige gevulde paprika of gegrilde geitenkaas voorgeschoteld kreeg, ligt echt al ver achter ons. Sterker nog, bij Antropia speelt groente juist de hoofdrol. Sinds kort kunnen gasten bijvoorbeeld een heerlijke, gezonde 159 Kitchen Bowl meenemen voor onderweg of thuis. Een geheel vegetarische, verse maaltijd, vol met biologische ingrediënten.

Tip 3: Betaal met Uniteds!

Antropia is aangesloten bij United Economy; een duurzaam handelsnetwerk voor gelijkgestemde bedrijven die onderling graag zaken doen. Partners betalen elkaar met een onderlinge munt, de United: een zuiver ruilmiddel, zonder rente en speculatie. Deze munt wordt steeds uitgegeven aan de producten en diensten van deelnemende duurzame en sociale ondernemingen. Door de kracht van het netwerk en de circulaire munt versterken we onze economie én elkaar. Lid worden van dit circulaire netwerk? Lees meer via United Economy en betaal je vergadering voortaan in Uniteds.

Tip 4: Ga naar buiten

Een lange vergadering of brainstorm? Tijdens een wandeling ervaar je niet alleen de positieve effecten van ‘natuurlijk groen’, maar ook de effecten van een heerlijke beweegpauze. Zo zorgt slechts 12 minuten wandelen voor een betere veerkracht en focus. Daarnaast heeft een wandeling een positief effect op je zelfvertrouwen en humeur. Antropia op Landgoed De Reehorst biedt hiervoor volop de ruimte!

Tip 5: Maak gebruik van het openbaar vervoer

Op zoek naar een prettige vergaderlocatie? Overweeg dan eens om een vergaderlocatie te kiezen die dicht bij een station ligt. Zo kunnen de deelnemers de auto inwisselen voor de trein. Dit bespaart op jaarbasis behoorlijk wat brandstof. Antropia ligt niet alleen in het midden van Nederland aan de A12, maar ook nog eens pal naast station Driebergen-Zeist.

 

Uw bijeenkomst organiseert u natuurlijk bij Antropia!

 

Tags: , ,